Mitä äänimaljarentoutus on?

Laineiden liplatus, mustarastaan laulu, vauvan itku, liikenteen melu. Äänet vaikuttavat meihin, liikuttavat mieltä ja herättävät tunteita. Ne tuovat mieleen aistimuksia, rauhaa tai levottomuutta. Ääni menee ihon alle ja vaikuttaa myös fyysisesti soluissamme. 

Ääni on värähtelyä

Fysiikan kannalta katsoen ääni on värähtelyä, joka voidaan havaita kuulemalla tai tuntemalla. Myötävärähtely eli resonanssi tarkoittaa, että tietty kappale saa myös toisen kappaleen värähtelemään. Meidän kehomme sisältää suuren määrän nestettä, joka johtaa ääntä ja sen värähtelyjä hyvin. Tämän voi tuntea vaikkapa kuunnellessa musiikkia, jossa on voimakkaita bassoääniä, tai laulaessa.

Voimakkaat äänet vaikuttavat meihin voimakkaasti, hiljaiset pehmeästi. Livemusiikkia esitetään usein kovaäänisesti, mikä takaa kuulijoiden voimakkaammat reaktiot. Hiljaiset äänet rauhoittavat, harmonisoivat ja rentouttavat. Sopivien äänten resonointi kehossa on kuin hienovaraista sisäistä hierontaa, joka rentouttaa syvästi. Siitä äänimaljarentoutuksessa on kyse.

Äänimaljarentoutus

Kun äänimaljoja soitetaan, saadaan aikaan paitsi kauniilta kuulostavia sointuja, myös myötävärähtelyä. Äänimaljarentoutuksessa äänen tuottamiseen voidaan käyttää metallisia tai kristallisia maljoja. Eri ääniä saadaan aikaan erilaisilla kapuloilla ja malleteilla. Metalliset maljat on käsityönä taottu usean metallin seoksesta, josta syntyy harmonisia ääniä eri sävelkorkeuksilla. Pienet maljat soivat korkeampia säveliä, suuret matalia. Äänen korkeudesta ja voimakkuudesta riippuen se resonoi eri osissa kehoamme. Mitä korkeampi ääni, sitä korkeammalla vartalossa se tuntuu. 

Äänimaljarentoutuksessa ei soiteta varsinaisia melodioita, joita mieli lähtisi seuraamaan. Maljojen sointujen annetaan intuitiivisesti soljua toistensa lomassa, välillä voimakkaampina tai hiljaisempina, jolloin mieli saa mahdollisuuden hiljentyä täysin.

Mutta joskus saattaa silti käydä niinkin, että ajatukset eivät vaan millään tyynny. Se ei haittaa, sillä äänimaljarentoutusta ei voi suorittaa, eikä sille kannatakaan asettaa mitään tavoitetta etukäteen. Jo pelkkä makuulla olo riittää, se katkaisee arjen rutiinit ja rasitukset. Riittää, että hetken ajan on hiljaa ja antaa kaiken vaan olla niinkuin on. 

Studio Reinussa voit kokea äänimaljarentoutuksen joka toinen perjantai (parilliset viikot) klo 17:30-18:30. Tule työviikon jälkeen laskeutumaan rentouttavaan viikonloppuun äänimaljarentoutuksen avulla. Ota mukaasi makuualusta, tyynyjä ja vilttejä voi lainata paikanpäältä. Varaa paikkasi etukäteen tästä.

Voit myös tilata äänimaljarentoutuksen omalle porukallesi! Tee tilaus sähköpostitse studioreinu@gmail.com, tai osta rentoutus verkkokaupastamme.