Mindfulness

Mindfulness on tietoisen läsnäolon harjoittelua. Studio Reinu tarjoaa avaimet lempeään ja sallivaan läsnäoloon.

Mindfulness on tietoista läsnäoloa ja tietoisuustaitojen harjoittamista. Pysähtymistä ja rauhoittumista. Tämän hetken hyväksymistä sellaisena kuin se on.

Koska suurin osa meistä elää urbaanissa ympäristössä joka on täynnä kaikenlaisia ääniä, hälyä ja ärsykkeitä, keskittyminen tietoiseen läsnäoloon voi välillä olla vaikeaa ja usein se vain unohtuu. Meillä on taipumusta kulkea monesti kuin automaattiohjauksella. Näkemättä, kuulematta ja tuntematta muuta maailmaa ympärillämme. Siksi me kaikki tarvitsisimme lisää myös tietoisen läsnäolon harjoittelua.

Tietoiseen läsnäoloon ei ole oikotietä, mutta jostain voi aina aloittaa.

 

Mindfulnessin harjoittaminen

 

Erilaisten Mindfulness-harjoitusten avulla lähdemme tutkimusmatkalle ihan omaan itseemme. Omiin ajatuksiimme ja tuntemuksiimme. Pysähdymme, istumme alas meditaatiotyynyille ja hetkeksi vain suljemme silmät.

Säännöllinen, lyhytkin päivittäinen harjoitus on kuin mielen kuntosalilla pistäytymistä. Kehon sijasta jumppautammekin aivojamme. Mindfulness-kurssille tai workshoppeihin osallistumalla pääset helposti kokemaan tietoisen läsnäolon harjoittamisen vaikutuksia itseesi. Lyhyt istumameditaatio voi tuoda kokemuksen sekä tyyneydestä, että kaikesta mielen sekamelskasta. Harjoittamisen avulla saamme lisää ymmärrystä siitä, mitä kaikkea ajatuksissasi liikkuukaan ja etenkin siitä, ovatko kaikki omat ajatuksemme edes totta?

Harjoitusten aikana huomio kiinnitetään siihen mitä tässä hetkessä tapahtuu, nykyisyyttä sen enempää arvioimatta tai kritisoimatta. Tulemme tietoiseksi kehon aistimuksista, ajatuksista ja tunteista. Opimme hyväksymään kaiken sellaisena kuin se on, tässä ja nyt.

Mindfulnessin harjoittaminen on ennenkaikkea oivallukseen tähtäävää harjoittelua. Samaa harjoitusta usein toistamalla alamme yhä enemmän tulemaan tietoisiksi omista tavoistamme toimia, tuntea ja ajatella. Opimme suhtautumaan omiin ajatuksiimme hyväksyvämmin, samalla jotain meissä hiljalleen muuttuu. Hyväksyntä, myötätunto ja ymmärrys itseä ja toisia kohtaan kuin itsestään lisääntyy.

Säännöllisen mindfulness-harjoittelun avulla opimme paremmin tunnistamaan omat tapamme ajatella, tulkita, tuntea ja reagoida eri tilanteissa. Opimme toimimaan tavoilla, jotka ovat rakentavampia ja näin helpottavat selviytymistä arjen haasteista. Harjoittamisen avulla meistä saattaa myös tulla myötätuntoisempia itseämme ja muita ihmisiä kohtaan.

Mindfulness on taito, jonka syventää itsetuntemusta, lisää valintamahdollisuuksia ja kehittää kykyä saavuttaa omia tavoitteita.

Opettaja: Anne Suomi

Mindfulness-workshop

Mindfulness-workshopeissa jokaisessa on oma teemansa, johon syvennymme moniulotteisesti. Workshopit on tarkoitettu niin ensikertalaisille, kuin jo mindfulnessia kokeneille. Workshopeista ja mukaasi erilaisia harjotteita ja ajatuksia pureskeltavaksi.

Mindfulness-ryhmäharjoitukset

Mindfulness-harjoitukset taipuvat myös esimerkiksi TYHY-päiville tai muulle omalle porukalle räätälöidyksi kokonaisuudeksi. Kysy lisää!

Blogi

Mindfulness arjessa

Mitä mindfulness oikeastaan on? Se on kaikkea sitä, mitä huomaamattasi harjoitat jo päivittäin – kuin vahingossa. Se on hetki, kun luet tätä tekstiä keskittyen. Keskittyen vain ja ainoastaan tähän hetkeen. Annat tekstille kaiken huomiosi etkä tee mitään muuta. Tunnet käsien kosketuksen läppärilläsi tai tabletillasi. Tunnet laitteen, sen viileyden tai lämmön. Tunnet omien käsiesi viileyden tai lämmön. Olet läsnä. Katso lisää

Oletko ollut Anne Suomen mindfulness-ohjauksessa? Kommentit ovat päässeet ajan saatossa eksymään, mutta mikäli sinulla on jotain muistoja ohjauksista, laita sähköpostia osoitteeseen studioreinu@gmail.com, kiitos!