Ihan pian koko vehreä luonto ympärillämme herää taas. Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu saa olon keveäksi ja on kuin olisi helpompi hengittää jälleen. Tuntuu, kuin olisi tullut kotiin. 

Ja niinhän se onkin. Elämän rakenne on, että kaikki biologia toimii yhdessä ja samojen periaatteiden mukaan. Eläimillä ja kasveilla on samankaltainen kemia ja samat peruspyrkimykset. Eläinten, ihmisten ja kasvien solut puhuvat samaa kieltä. 

Olemme onnellisesti sidotut kasvimaailmaan. Kasvit saavat auringosta energiaa ja maaperästä ravintoaineita ja valmistavat niistä yhdisteitä, joita kehomme tarvitsee, että se pystyisi toimimaan oikein. Kasveista saamamme kemialliset aineet tasapainottavat terveyden ja hyvinvoinnin häiriöitä solutasolla. 

Jokaisella luontokappaleella on omanlaisensa energia, joka vaihtelee olosuhteista riippuen. Kasvien energia vaikuttaa ihmisiin. Tämän voi helposti huomata kesäisellä metsäretkellä, kun metsän rauhallinen voima tarttuu kulkijaan. Metsäenergia on kuin syli, joka myös ottaa vastaan kaikki huolet ja murheet, saa mielen puhtaaksi. Kasveilla on voima parantaa sekä kehoa että henkeä. 

Kaikista kasveista erityisesti yrtit auttavat säilyttämään terveyden ja tasapainon. Sekä vuosituhantinen kokemus että tieteelliset tutkimukset vahvistavat tämän. Luonnon yrttiapteekin asiakkaita ovat niin eläimet kuin ihmisetkin. Karhut syövät huomattavat määrät antioksidentteja sisältäviä kasveja ennen talviunille vetäytymistään. Keväällä on hyödyllistä käyttää elimistöä puhdistavia kasveja – niitä, jotka ensimmäisinä nostavat vihreät versonsa maan pinnalle. Tulevana kesänä kannattaakin kulkea tarkastellen vihreyttä sillä silmällä. Voikukan ja vadelman lehden voi ohikulkiessaan pistää poskeensa, kanervankukkia tuoda kotiin iltateeksi ja siankärsämöä lettutaikinaan. Parhaaksi kaveriksi voit ottaa vaikka nokkosen tai mäkikuisman, jotka osaavat vastata melkein kaikkiin kysymyksiisi. 
-Anne