TRE-menetelmä

TRE-menetelmä

Tension&Trauma(stress) Releasing Exercise (TRE) sopii päivittäiseen stressinhallintaan, rentoutukseen ja jännitysten purkuun. Studio Reinussa TRE-menetelmä opitaan yhdellä kertaa!

Stressaavat ja traumaattiset kokemukset, kuten onnettomuudet, loukkaantumiset, pelot ynnä muut saavat kehossamme aikaan säikähdysrefleksin, jolloin jännitymme ja valmistaudumme äärimmäiseen toimintaan. TRE-menetelmä auttaa näiden kokemusten aiheuttamiin jännitystiloihin.

Eläimet tärisevät vaistomaisesti vaaratilanteen lauettua. Meillä ihmisillä tämä tärinä jää usein käynnistymättä, sillä tärinä koetaan helposti epämukavana merkkinä heikkoudesta. Jos vartalon ylilataantumista ei pureta, se saattaa aiheuttaa erilaisia fyysisiä vaivoja ja jopa sairauksia. TRE-menetelmässä opitaan, että tärinällä onkin hyvä tarkoitus, ja siitä voi valjastaa rentoutumiskeinon.

TRE-menetelmän harjoitus perustuu jalkojen ja lonkankoukistajalihasten rasitukseen, joka saa aikaan lihasten luonnollista tärinää. Harjoitus tehdään seitsemässä eri vaiheessa ja niistä viimeisimmässä asetutaan lattialle selin makuulle vastaanottamaan ja tunnusteleman kehon itsensä aikaansaamaa tärinää. TRE-menetelmän synnyttämä tärinä on biologinen ja neurogeeninen keino palauttaa rentouden ja rauhan tunne fyysisesti ja psyykkisesti.

Huom! Sydänsairaudet ja -leikkaukset, epilepsia ja vakavat mielenterveysongelmat ovat esteinä TRE-menetelmän harjoittamiselle. Myöskään raskaana oleville menetelmän aloittamista ei suositella.

Katso lisää: www.trefinland.fi

Opettaja: Anne Suomi

TRE

TRE-ryhmät

TRE-workshop

TRE-workshop kestää 2 tuntia. Workshopin aikana tutustutaan TRE-menetelmän juuriin ja periaatteisiin, harjoitellaan menetelmän liikkeet ja kokeillaan menetelmää ohjatusti. Harjoittelun jälkeen keskustellaan menetelmän herättämistä tuntemuksista. Mukaasi saat kirjalliset ohjeet liikkeistä, jotta voit jatkaa harjoittelemista kotona.

TRE-ryhmäharjoitukset

TRE-menetelmä on helppo oppia, mutta pidemmän päälle sen harjoittelun muistaminen voi olla hankalaa. TRE-ryhmäharjoituksissa tehdään TRE-harjoitus ohjatusti. 1h 15 min kestävät ryhmäharjoitukset ovat suunnattu niille, jotka osaavat jo menetelmän liikkeet.

TRE-menetelmä on helppoa itsehoitoa.

Kommentteja

”Testasin tosiaan tota TRE-menetelmää tänään studio reinussa ja koska se oli munkin mielestä aika jännittävää etukäteen. Pelkäsin etukäteen, että koko se on jotenkin sellaista hallitsematonta tärinää, että siellä vaan tärisytetään eikä pysty tekemään yhtään mitään tai toinen vaihtoehto oli se, että sä et sitä kertakaikkiaan yhtään osaa.

Tehtiin alkuun sellaisia tiettyjä liikkeitä, erityisesti sellaisia joissa rasitetaan vähän jalkoja, joilla se tärinä saataisiin aikaiseksi ja kyllä me kaikki saatiin se aikaiseksi. Alkuun saat yleensä jalat tärisemään mutta itse sain tärinän nousemaan myös keskikropan päähän asti tärisemään, mutta kädet ei vielä lähtenyt tärinään.Se oli todella miellyttävän tuntuista.

Mulla ei missään vaiheessa ollut mitenkään pelottava olo tai että mä en pystyisi lopettamaan sitä. Itse asiassa mä juttelin samalla sen ohjaajan kanssa ja kyselin tiettyjä juttuja elis siinä ei ole mitenkään tarkoitus, että oltaisiin mitenkään muissa maailmoissa ja sitä oikeastaan yritetäänkin välttää. Sä olet ihan normaalisti omassa kehossasi koko ajan ja tiedät mitä teet. Mutta se tärinä kyllä jännästi vaan rentouttaa. Mulla itselläni tosi paljon vatsa rentoutui.

Tää yksi kurssikerta tosiaan riitti, että sä osaat käyttää tätä menetelmää ja ainakin itelle se oli niin miellyttävää, että haluan sitä jatkaa. Nyt mulla on ohjeet millä mä pystyn tekemään sitä ihan itsekin. Toki ohjaaja kertoo miten pitkään TRE:tä voi alkuun tehdä ja mitä tuntemuksia voi tulla. Mutta mulle tulis tosiaan sellainen olo että se oli tosi miellyttävää, sä oot sinä ihan hallinnassa ja se oli tosi kivaa.

Sä pystyt sen tärinän itse lopettamaan jos sä haluat ja  mullekin tuli harjoituksen lopussa sellainen olo, että nyt on hyvä, en mä tarvitse tätä enää enempää. Sitten mä vaan lopetin sen. Eli suosittelen vaan kokeilemaan ja tosissaan jos niitä traumoja enemmän on, niin sit kannattaa vähän keskustella että minkä ammattilaisen kanssa se kannattaa sitten tehdä.

Tarkoitus ei ole se, että olet jossain muissa maailmoissa. Olet koko ajan läsnä siinä tilanteessa ja hallitset sen. Oli tosi kivaa.”

-TRE-menetelmää kokeillut

Tunnit, kurssit, luennot, sekä sarja- ja lahjakortit voit ostaa kätevästi etukäteen!