Taiji on energiaharjoitus

Taiji on monipuolinen harjoitus

Taiji on monipuolinen harjoitus, jossa keskiössä on jatkuva liike. Studio Reinussa voit harjoittaa vanhan yang-tyylin taijia.

Studio Reinun taiji on perinteinen, erittäin vanhan Yang-tyylin energiaharjoitus. Mestari Rein Siim on tuonut sen Kiinasta Suomeen 1980-luvulla. Se ei ole itsepuolustus- tai taistelulaji, vaan omista sisäisistä voimista huolehtimista. Samoja luonnonmukaisia menetelmiä on harjoitettu jo tuhansia vuosia.

Taiji on energiaharjoitus, pysähtymistä liikkeessä. Harjoituksessa ihmisen luonnollinen voima (qi) vahvistuu ja lisääntyy liikkeen toimiessa yhdessä hengityksen kanssa. Taijin liike näyttää pehmeältä ja rennolta, mutta taijia tehdessä huomaat liikkeen sisältävän myös yllättävän paljon voimaa. Samalla kun vartalon liike virtaa hengityksen rytmissä, mieli rauhoittuu meditatiiviseen olotilaan. Arki, stressi ja kaikki muu jää sivuun. Olet vain tässä ja nyt.

Tunnet, että olet osa luontoa ja niin on hyvä.

Taijia harjoitellessa opit paremmin ymmärtämään mitä on olla osa luontoa ja sen toimintaa, sekä ohjaamaan voimiasi sen mukaan.

Taiji hoitaa niveliä, jänteitä ja selkärankaa. Jokainen harjoituskerta aloitetaankin fyysisellä lämmittelyllä. Tuntiin voi sisältyä varsinaisen taijimuodon lisäksi muita harjoituksia, esimerkiksi erilaisia hengitysmenetelmiä. Tunti päätetään rentoutumiseen ja usein vielä keskusteluun tehdyistä taijiharjoituksista ja niiden merkityksestä hyvän elämän näkökulmasta.

Opettajat: Anne Lamminpää

Taiji on energiaharjoitus

Taiji-ryhmät

Alkeiskurssi

Alkeiskurssi kestää 6 viikkoa. Kurssilla harjoitellaan mm. taijikuvion 1-osaa, monipuolisia voimisteluliikkeitä, sekä taijin teoriaa. Lisäksi teemme hengitysharjoituksia ja lopetamme jokaisen tunnin ohjattuun rentoutumiseen. Alkeiskurssit alkavat kevät- ja syyskausien alussa.

Jatko-2

Jatkoryhmä 2 on tarkoitettu edistyneemmille taijin harjoittajille. Jatkoryhmän taijitunnit ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin alkeiskurssin tunnit.

Jatko-1

Jatkoryhmä 1 on tarkoitettu niille, jotka osaavat jo 1-osan taijikuvion ja ovat tutustuneet lajiin. Jatkoryhmän taijitunnit ovat rakenteeltaan samanlaisia kuin alkeiskurssin tunnit.

Taiji-luennot

Taijiluennot ovat tarkoitettu pääsääntöisesti lajiin jo tutustuneille. Luennot toteutetaan hybridinä, joten voit osallistua joko paikanpäällä tai etänä. Luennot kestävät noin 2h sisältäen taijin teoriaa, tietoa ajankohtaisin ilmiöihin suhtautumisesta, voiman käsittelystä ja elämästä.

Taijista harjoitetaan erilaisia liikesarjoja.

Kommentteja

”Eilinen taijiharjoitus oli kyllä ihmeellinen. Heti harjoituksen alussa tuli todella lämmin. Lähes kuuma. Sen jälkeen lämpö tasaantui ja energia alkoi virtaamaan tasaisemmin koko kehossa ja varsinkin vähän kipeytyneissä polvissani. Liike ja energia ikään kuin voiteli ja kuin pehmeästi hoiteli kipeäitä niveliäni ja lihaksiani. Harjoituksen viimeisteli kellahtaminen matolle, kuin pehmeälle sammalvuoteelle. Parasta oli antautua tuntemaan harjoituksen vaikutus, sekä kehossa että mielessä. Nyt on hyvä.”

-Taijin jatkoryhmäläinen

”Aaa että, puistossa voimataijia! Aurinkoa, pieni tuulenvire, linnut, puiden havina ja 1,5 tuntia myöhemmin keho on auki. Selkä kiertyy, olkapäät toimii, polvinivelet on voideltu ja hengitys kulkee taas syvemmin. Mieli on kevyt ja noin 20 vuoden kokemuksesta tiedän, että nukun ensi yönä sikeästi kuin pieni possunpalleroinen. Kiitos tuhannesti!”

-Susanna Valkama

”Tuli rauha ja rentous.” ”Kaikki ajatukset häipyivät.” ”Jopa posket tulivat ihan pehmeiksi.” Harjoituksen ja rentoutuksen jälkeen: ”No onko kenelläkään nyt stressiä?” ”No ei ole!” ja naurut päälle.

-Raision Mimmit ja Martat

”Harjoitus tuntui neljän viikon tauon jälkeen erityisen hyvältä. Energia lähti lempeästi taas virtaamaan läpi kehon, avaten loman aikana syntyneitä selän ja niskan jumeja. Oli myös ihanaa palata takaisin harjoituksen tuomaan rentouteen ja rauhaan, hoitamaan itseä.”

-Taijin jatkoryhmäläinen

”Kiitos, tämä oli juuri sitä mitä tarvitsin! Parasta oli se, kun oltiin ihan hiljaa.”

-Taijin jatkoryhmäläinen

Tunnit, kurssit, luennot, sekä sarja- ja lahjakortit voit ostaa kätevästi etukäteen!