Tämän blogitekstin inspiraationa on toiminut näkemäni dokumentti nimeltään Intuitio-InnSaei. 
Tekstin loppuosa on oma tiivistelmäni dokumentin keskeisimmistä ajatuksista. 

Taiji Bai’Ou on paljon muutakin kuin pelkkä harjoitus. Tämä lause on kulkenut mielessäni siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran uteliaana lähdin kokeilemaan ja ottamaan selvää, mitä Taiji oikein on. Ensiharjoituksestani on kulunut pian 11 vuotta ja oppimatkani jatkuu yhä edelleen. 

Mitä muuta Taiji Bai’Ou sitten on? Miten harjoitus vaikuttaa itseen ja antaa vastauksia elämään? 

Taiji tuo kosketuksen luonnon energiakenttään. Antaa vastauksia siihen miten kaikki toimii luonnossa ja miten se sama luonnonlaki pätee myös omassa elämässämme. Fyysisen, psyykkisen ja emotionaalisen voiman lisäksi, harjoituksen kautta on mahdollista löytää myös yhteys omaan luovuuteen, alitajuntaan ja intuitioon. 

Miten löytää yhteys omaan intuitioon ja mitä se intuitio oikein on? 

Kaikenlaisen kiireen, suorittamisen ja hössötyksen keskellä, intuitio taitaa olla meillä monella välillä vähän hukassa. Mistä ja miten löytää yhteys omaan intuitioomme ja miten oppia kuuntelemaan sitä? 

Sanotaan, että intuitio on kuin ”gut feeling”, se tuntuu päätöksiä tehdessä ”vatsatuntumana”. Osaatko kuunnella omaa vatsatuntumaasi kun teet valintoja ja päätöksiä? Entä kun pohdit ”luotanko tuohon ajatukseen, ihmiseen tai mielipiteeseen”? Osaatko ”nähdä toisen ihmisen käytöksen tai asioiden läpi”? Tiedätkö aina, mikä on itsellesi oikein ja parasta? 

Yhteyden omaan intuitioon voi löytää oikeastaan vain pysähtymällä. Pysähtymistä voi harjoitella esimerkiksi hiljentymällä luonnossa ja aistimalla luontoa ympärillä. Tai sulkea hetkeksi silmät, pysähtyä, istua alas ja vain olla ja hengittää. Antaa aivojen hetken aikaa näin levätä ja kas, mitä alitajuntasi alkaakaan kertoa. Tai kokeilla ryhmässä taiji-harjoitusta. Taiji jos mikä on pysähtymistä, hiljentymistä ja keskittymistä liikkeeseen ja hengitykseen. Taiji-harjoitus antaa aivoillemme mahdollisuuden levätä. Tämän lepäämisen ja hiljentymisen kautta elämässä alkaa yhtäkkiä tapahtua mielenkiintoisia asioita. Alitajunta alkaa kuiskailla ja antaa vastauksia, samalla oma intuitiomme vahvistuu. 

Ikivanhalla islannin kielellä intuitiota tarkoittava sana on InnSaei. Sanalla on useita merkityksiä. InnSaei tarkoittaa sisäistä merta. Se tarkoittaa sisäistä näkemistä. InnSaei tarkoittaa myös taitoa nähdä sisältä ulos. Sisäinen meri on kuin sisäinen maailmamme, sen rajaton luonto. Se on alati liikkeessä ja ulottuu sanojen tuolle puolen. Se on näkyjen, tunteiden ja mielikuvituksen maailma. Sisäistä merta ei voi panna muottiin, sillä silloin se lakkaa virtaamasta. Sisäinen näkeminen tarkoittaa sitä, että tuntee itsensä niin hyvin, että pystyy asettumaan toisen kenkiin ja samalla osaa tuoda esiin parhaan itsestään. 

Elämän tarkoitus on ihmiselämän perusta. Elämän tarkoituksen löytäminen luo meille ihmisille syvemmän merkityksen ja tämän syvemmän tarkoituksen tehtävä on oikeastaan pitää intuitiomme elossa. Kaikelle mitä koemme on vastaus syvällä sisimmässämme. Jospa kääntäisimme hetkeksi huomiomme kaikesta siitä, mikä on pielessä ja mikä häiritsee meitä siihen, miten löydämme vastauksia, jotka kuiskataan sisäiseen korvaamme. Siihen, miten vastaukset välitetään meille meidän intuitiivisten kanaviemme kautta. Sen vuoksi meidän on opittava välillä pysähtymään, käännyttävä sisäänpäin ja näin aktivoitava omaa intuitiotamme. Annettava sille mahdollisuus kuiskia ja antaa meille vastauksia. 

Kuvittele hetken ajan, että meissä on kaksi rytmiä. 

Toinen hengittää sisään, toinen ulos. 

Toinen miettii, kun toinen reagoi. 

Toinen tuntee, kun toinen laskelmoi. 

Kun opit pitämään nämä kaksi rytmiä tasapainossa, 

kokemalla maailman tietoisesti sisältä ulospäin, 

ei vain ulkoa sisäänpäin, 

elämäsi muuttuu. 

-Anne S.